Skip to main content Skip to footer

Næstved - Ringsted - Faxe - Vordingborg

Fælles Pædagogisk Dag 2025

Lørdag d. 24. januar 2025, Næstved Musikskole, Skellet 29, 4700 Næstved

Program

09.30 - 10.00: Get in og morgenbrød

10.00 - 11.15: Oplæg v. Lars Emmerik

11:15 - 11:30: Pause

11.30 - 12.00: Rytmesession v. Bjørn Heebøll

12.00 - 12.20: Præsentation af fælles regionale projekter

12.20 - 13.00: Frokost

13.00 - 14.15: Tema workshops *)

14.30 - 16.00 Kaffe + faggrupper

16.00 -16.30: Nachspiel/mingling

Tema Workshops

I denne Temasalon vil vi dykke ned i KOR-faget og sammen forsøge at finde frem til,  hvordan vi skaber "Det succesrige kor” på vores musikskoler. 

Der vil blive tid at udveksle erfaringer og debattere emner som : Korstruktur,  relationsarbejde, den gensidigt motiverende korprøve, aktivitetsplaner, indstudering, samarbejde med musikskolens øvrige elever, koncerter, rejser, workshops, inspiration, øvelser, forældrekontakt og repertoire. 

…..og så skal vi også selv synge lidt.

Ulla Britt Simonsen

 

I denne samtalesalon vil vi dykke ned i åben skole-samarbejdet og behandle både de udfordringer og faglige gevinster, dette bærer med sig. Efter en kort præsentation af Næstved Musikskoles model, vil lektor ved Aarhus Universitet Lars Emmerik Damgaard Knudsen bl.a. indføre os i 'klasseledelsens mysterier', og sammen vil vi debattere den virkelighed, vi som musikskoleundervisere står i ude på folkeskolerne.

Lonnie Kristiansen

Hvad er Music Mind Games? Hvad kan jeg bruge det til??

Johannes (MMG Teacher Presenter) vil dele med sig af sine egne erfaringer og fortælle lidt om filosofien og tankerne bag spillene. Der vil være god tid til at lære nogle nye spil - eller genopfriske dem, du måske har glemt. Indholdet tilpasses deltagernes erfaringer og ønsker - der er næste 300 spil at vælge blandt! Samtlige materialer vil være tilgængelige, så du kan se og mærke dem i løbet af dagen.

Johannes Nilsson, Næstved

Xenia Savery, Vordingborg

Mini Blume, Leder af Talentskolen, Næstved

Hvordan skaber vi de bedste rammer for talentudvikling i musikskolen? Temasalonen dykker ned i metoder og strategier til at opdyrke talent og styrke unge musikere på deres vej i musikverdenen. Søren Valsøe, underviser og talentkoordinator, faciliterer en samtale om, hvad der virker i arbejdet med fokushold og talenthold – fra motivation og teknik til sammenspil, optræden og fællesskaber. 

Søren Valsøe, Faxe Musikskole

Klaus Sandberg, Ringsted

Folkemusik er en genre i opblomstring. Det er en stilart, som inviterer til nyfortolkning og krydsning af forskellige genrer. Frederik Mensink er uddannet fra folkekons og arbejder med folkemusik i sin undervisning, samt i div. bands. I temasalonen vil han facilitere en snak, om hvilke muligheder folkemusikken har i musikskolen.  

Frederik Mensink, Faxe

Musikproduktion trænger sig mere og mere på som nyt fagområde. MGK Sjælland oplever stigende søgning til deres Musikproduktion. Hvordan tapper vi som musikskole ind i det?

Tim Harris, MGK Sjælland

Faggruppe workshops

Klaver (Marcus Bernack)
Trommer (Jens Ulrik Simonsen, Næstved)
Guitar (tba)
Bas (Peter Buch, Næstved)
Sang (Maj-Britt Madsen, Vordingborg)
Rytmik (Maria Dynesen, Næstved)
Strygere (Maja Lindholm Damborg, Næstved)
Blæsere (Sara Christensen, Ringsted)
Teater (Anne Sofie Reumert Knudsen, Næstved)
Billedkunst (tba)